pondělí 16. dubna 2012

Od cesty 1

Tohle se Rickeymu a lidem z Ovonovo hodně povedlo: http://rickeygates.com

Maaristaan na svém blogu průběžně vytváří fascinující sbírku fotografií ubíhajících cest všeho druhu: http://maaristaan-runner.blogspot.com

Vskutku pozoruhodný tréninkový deník Gundera Hägga v překladu pana Jansy.

International Skyrunning Federation přišla s novou, hodně zajímavou sérií ultramaratonů. Hned první květnový závod ve Španělsku, Transvulcania, by měl být skvěle obsazený. Škoda, že je to všechno docela daleko (snad kromě Trofeo Kima).

5 komentářů:

  1. ad Transvulcania - Dakota Jones ma formu jako z praku. Myslim, ze je jeden z prvnich (ne-li zatim uplne jediny) americkych horskych ultras ktery zacal spolupracovat s trenerem. Vybodnul se na skolu, zije vicemene jako bezdomovec v nakladaku, ale beha jako dabel. O vikendu rozprasil o 50 minut tratovy rekord Hala Koernera na 50 mil v Sonome. Uvidime ... byl bys v dobre spolecnosti ;) ... a urcite by ses v ni neztratil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukal jsem už loni na podzim, když Dakota zaběhl rekord na Rim to Rim to Rim v Grand Canyonu, že mu to začalo parádně běhat. Ale ostatní se v Sonomě taky neloudali.
      Trochu jsem přemýšlel o tom zářijovým závodě ve Španělsku, nebo pak v říjnu ve Francii, ale moc reálně to nevidim. Je to přeci jen hodně daleko.

      Vymazat
  2. Dakota byl odjakziva rychlej, ale chybela mu vytrvalost a asi to ani v hlave nemel uplne srovnany. Strasne casto vzdaval a odstupoval i kdyz bezel na druhym nebo tretim fleku. Diky tomu i ja, hlemyzd obecny, s nim mam pozitivni bilanci 2:1 :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem koukal na výsledky a s Dakotou jsi to dobře trefil. To by sis mohl začít sázet na ultra. Vypadá to, že závod musel bejt hodně zajímavej.

      Vymazat