pondělí 4. listopadu 2013

56. Trofeo Vanoni

Bylo to především v hlavě. Takhle špatně jsem seběh dlouho nešel. Dopoledne zapršelo a na mokrý trati jsem se hodně bál, že se vysekám a po zbytek roku si už nezaběhám. Přitom nahoru jsem neběžel špatně, nicméně dolů jsem ztratil tak půl minuty až minutu. To je na dvou a půl kilometrech víc než dost. Škoda, výsledek štafety mohl být o jedno až dvě místa lepší. Především díky Dominikovi Sádlovi jsem však nakonec skončili osmí. Zaběhl parádně.
Trofeo Vanoni je tradiční závod (letos se konal už 56. ročník) tříčlenných štafet pořádaný na konci sezóny v italském Morbegnu. Každý člen štafety běží jeden okruh o délce 7,2 km s převýšením 430 metrů. Nahoru jsou to 4 kilometry s dvěma prudšími úseky, první v podstatě ještě ve městě a druhý po necelých dvou kilometrech do stráně v lese, ale jinak je to nahoru hodně běhavé. Dolů pak čeká běžce o poznání větší sešup, 400 metrů se seběhne na zhruba 2,5 kilometrech a zbytek je už téměř po rovině dole ve městě. Začátek seběhu je víc technický, po pěšině převážně lesem, s kameny částečně schovanými pod spadaným listím, sem tam seskok zídky apod., druhá půlka je pak už povětšinou po širších cestách místy po asfaltu a betonu, nicméně stále prudce dolů. To se pak dole na rovině těžko rozbíhá.
Atmosféra skvělá, závod rychlý a nadmíru zábavný. Jen víc takových štafet.

Začátek stoupání (cca po 500 m po rovině ve městě)


Delší, mírnější úsek po silnici před náběhem do druhého prudkého stoupání (foto: Mirek Duch)

Pavel, Dominik a Mirek v nejprudším stoupání na trati, serpentiny ve svahu, ale není to příliš dlouhé

Pak už se stoupá jen mírně (foto: Mirek Duch)

(foto: Mirek Duch)

Nejvyšší bod na trati, za dětským hřištěm doleva a dolů (foto: Mirek Duch)

Začátek seběhu (foto: Mirek Duch)

(foto: Mirek Duch)

(foto: Mirek Duch)

(foto: Mirek Duch)

(foto: Mirek Duch)

Na mokrých kamenech (vápenec) částečně schovaných pod listím to pěkně klouzalo (foto: Mirek Duch)

(foto: Mirek Duch)

Zbytek seběhu, povětšinou prudká široká cesta a závěrečných 500 m po rovině ve městě snad zdokumentuju příště (foto: Mirek Duch)
Použité boty: roclite 243, ale klidně by to bylo na x-talony (hlavně v blátivých úsecích při seběhu).

1 komentář:

  1. Honzo, jako naprosty hobik, ktery te sleduje a fandi.. dokazu jen rici.. nadherny fotky, podle vseho prekrasna trat.. Nerozumim tomu, ale do desateho mista ja hodnotim spicku:), takze velka gratulace!!!
    Ctu mezi radky to usili a chut bezet lip/rychleji... a chci jen rici.. to vsechno prijde.. Uzivej si to. at se dari, 12:)

    OdpovědětVymazat