neděle 25. listopadu 2012

UltrAspire Omega

Pokud jde o běžecký batohy, tak by Omega mohla být vlajkovou lodí značky UltrAspire. Vyvinutá ve spolupráci s Krissy Moehl pro UTMB si rozhodně říká o pozornost. Objem 8,2 litru, váha 337 gramů, dvoulitový vak na vodu (Hydrapak).
Vak je umístěn nejblíž zádům - voda je většinou nejtěžší část nákladu a těžiště tak zůstává blízko těla. Následuje hlavní úložný prostor, který se nahoře zapíná na zip a na přezku. V horní klopě je ještě malá, z venku přístupná kapsa na zip, kam by bylo možný dát třeba náhradní baterie a jiný drobnosti, který je dobrý mít po ruce. Na vnější straně batohu je pak volně přístupná kapsa, kterou bych sám asi nejspíš použil na mapu, ale bylo by možný tam nacpat i tenkou větrovku apod. Po stranách jsou dole dvě malý kapsy, do kterých se mi krásně vešly pytlíky s gelem. Z vnějšku pak jde na batoh uchytit hůlky, který nemám a nemohl jsem to tedy vyzkoušet, ale Michael Dobiáš si způsob jejich uchycení hodně pochvaloval.
Kapsy na rameních popruzích jsou stejný jako u vesty Spry: vpravo kapsa se zdrhovadlem na malou lahev (skvěle mi ale do ní pasoval i normální digitální foťák v pouzdře) a kapsička na kapsle s minerály a proti křečím, vlevo kapsa na zip např. na doklady, mobil aj. Na levým popruhu je navíc úchyt na hadičku od vaku na vodu.
Vpředu batoh fixují dva nastavitelný popruhy. Po obou stranách jsou pak ještě další dva popruhy, kterými jde upravit, jak batoh sedí na zádech. Při vhodným utažení jde s batohem běžet i velmi slušný tempo, aniž by jakkoli poskakoval.
Teď už jen mu dát pořádně zabrat na Pražský stovce, to je konec konců přesně typ podniku, pro jakej je dělanej.
K dostání u všech dobrých knihkupců sice není, ale v Trailpointu ano.

2 komentáře:

  1. Ahoj,
    diky za recenzi. Muzes jeste popsat jak se osvedcil na Prazske stovce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jediný problém byl, že mi poměrně rychle zamrzla voda v trubičce od vaku, takže se nedalo pít. Ale to bylo i mojí nezkušeností. Těžko říct nakolik by pomohlo, kdybych vodu trochu osolil a snažil se ji pokaždý z trubičky vyfukovat zpět do vaku. (Sám bych dal asi většinou přednost lahvím před vakem, ale zas je dobrý, že má člověk volný ruce pro práci s mapou apod.) Jinak batoh seděl dobře a skoro jsem ho nevnímal. Tyčinky a gely se daly z kapes po straně a na popruzích vyndavat i za běhu. Nemůžu si stěžovat.

      Vymazat